Familjens Jurist lanserar Företagarens Jurist

Att starta och driva ett företag är en dröm för många, men vad händer med företaget om du blir sjuk eller går bort? Oftast är det småföretagare som drabbas, då de sällan har den juridiska expertisen eller koll på vilka avtal som finns.

Var tredje enmansföretag saknar viktiga avtal

Enligt en undersökning från Swedbank saknar var tredje enmansföretag viktiga juridiska dokument och avtal som krävs för att driva företaget på ett tryggt sätt. Det kan till exempel handla om aktieägaravtal, sekretessavtal, konsultavtal, anställningsavtal, fullmakter och äktenskapsförord. 

Därför lanserar Familjens Jurist nu Företagarens Jurist – som är till för att hjälpa dig och ditt företag. Tanken är att erbjuda mindre företagare allt ifrån juridisk rådgivning till korrekta juridiska avtal.

När privatliv och företagande möts

Att driva ett företag tillsammans med andra innebär ofta att privatliv och affärer behöver kombineras – åtminstone på ett juridiskt plan.

Som företagare är ni fortfarande människor och det betyder att privatlivet kan ge konsekvenser för ert gemensamma företag. Till exempel om någon skiljer sig, blir sjuk – eller till och med skulle avlida.

Därför kan det vara bra att ta hjälp av en erfaren företagsjurist som ser till att ni har de avtal ni behöver.

Med Företagarens Jurist får du smidig och kostnadseffektivt hjälp med de vanligaste juridiska avtalen för företagare. Det kan gälla till exempel aktieägaravtal, sekretessavtal, konsultavtal, anställningsavtal och fullmakter.

Dessutom ingår personlig rådgivning från erfarna företagsjurister. De kan även hjälpa dig med juridiken som rör ditt privatliv – så att du har rätt skydd både för företaget och familjen. 

Kontakta oss om du har frågor

Våra jurister har stor erfarenhet av företagsjuridik. Vi kan bidra med rådgivning om du vill:

  • att företaget ska fortsätta att vara ditt, även om du skiljer dig.
  • skydda din privata ekonomi om något händer i företaget.
  • använda företaget för att skydda din familj ekonomiskt om något skulle hända dig.
  • klargöra vem som egentligen bestämmer om ni tänker olika inom företaget.
  • att din kompanjons familj inte ska få kontroll över företaget om kompanjonen skiljer sig eller avlider.
  • bestämma i förväg vad som gäller om någon av er vill hoppa av.
  • sälja din verksamhet.
  • lämna vidare din verksamhet.
  • bli utlöst ur din verksamhet